Kalkunbiff med portobellosopp og aprikos

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalkunbiff egner seg godt til både hverdag og fest, og tilbehøret kan varieres etter smak og behag. Velger du dette enkle, men raffinerte tilbehøret med portobellosopp og aprikos, får du et måltid med mye smak uten å måtte bruke mye tid til forberedelser.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kalkunbiff , à 150 g
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 200 g portobellosopp i båter
  • 2 ss smør til steking
  • 20 stk. hermetiske aprikoser
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 kvister frisk timian til pynt
  • 1 boks lettrømme til servering

Slik gjør du

1. Krydre kalkunbiffene med salt og pepper. Varm en stekepanne og ha i margarin. Pannen er varm nok når margarinen slutter å bruse. Stek kalkunbiffene i 3-4 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og la dem hvile i 3-4 minutter.

2. Stek sopp i varm panne med smør. Ha i aprikos og vårløk. Krydre med salt og pepper.

 

Tips: Finner du ikke portobellosopp i butikken, kan aromasopp eller sjampinjonger brukes på samme måte.

 

3. Fordel soppblandingen på tallerkener og legg kalkunbiffene oppå.

Pynt gjerne med friske urter og server litt rømme ved siden av.