Kalkunbiff med byggryn

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjøp ferdige kalkunbiffer eller skjær dine egne fra en kalkunfilet. I denne oppskiften er det bereget 150 gram per biff. Byggryn med urter og saus med ingefær, hvitløk, soyasaus og granateplekjerner er spennende tilbehør.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 100 g byggryn (bløtlegges gjerne dagen før)

  • 2 stk. kalkunbiff
  • ca. 1 ss margarin til steking

Saus:

  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • kjerner fra 0,5 stk. granateple

  • 4 ss hakket bladpersille
  • ca. 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Kok byggryn i 20-30 minutter, til de er myke, men fremdeles har litt motstand.
  2. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med margarin i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
  3. Stek rødløk, ingefær, hvitløk og sukker i stekepannen og la det surre i ca. 1 minutt. Ha i soyasaus og sitronsaft. La det hele få et kjapt oppkok. Ha i halvparten av granateplekjernene.
  4. Sil av vannet som eventuelt er igjen på byggrynene. Vend inn hakkede krydderurter og olje like før servering.

Server kalkunbiff med blandet salat.