Kalkun og ris - på smakfullt vis

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vil du ha et forslag til søndagsmiddag? Prøv å skjære kalkunfilet i biffer og stek dem i en form sammen med en god grønnsaksmiks. Server med ris.

Ingredienser

4  porsjoner
  • ca. 750 g kalkunfilet , delt i biffer
  • 1 dl hønsebuljong (utblandet)

Marinade:

  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss soyasaus

  • 3 ss hakket frisk basilikum , estragon eller oregano
  • 3 stk. rød cherrytomat i biter
  • 2 båter revet hvitløk

Grønnsaksmiks:

  • 50 g pinjekjerner
  • 200 g rød cherrytomat
  • 100 g frisk sjampinjong i skiver
  • 100 g frisk spinat

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunfileten i 2-3 cm tykke kalkunbiffer. Lag en lomme i hver filet med en skarp kniv, uten å skjære igjennom (som et pitabrød). Bland alle ingrediensene til marinaden og legg i biffene. Pass på at marinaden kommer inn i lommen. Mariner i 3-4 timer eller gjerne over natten.
  2. Rist pinjekjernene til grønnsakmiksen i en tørr panne. Ta dem ut. Fres tomater, sjampinjong og krydre med salt og pepper. La det surre litt i pannen. Ta pannen til side og ha i spinat. Dryss over pinjekjerner og bland alt. Ha det over i en ildfast form.
  3. Ta opp kalkunbiffene og tørk dem. Legg litt grønnsakmiks i lommen sammen med litt av de faste ingrediensene i marinaden. Lukk igjen lommen med et par tannpirkere.
  4. Brun biffene på begge sider i margarin. Legg dem oppå grønnsakmiksen. Ha på hønsebuljong og legg minitomater som det er snittet litt i rundt. Sett formen i ovnen ved 180 °C på nederste rille i ca. 10 minutter.

Server for eksempel med ris og guacamole.