Kalkun med gorgonzola og pasta

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi anbefaler en lys og delikat gryterett med kalkun som er rask å lage. Sausen er smakt til med gorgonzola.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kalkunfilet

salt og kvernet pepper

  • 0,5 stk. løk i tynne båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. gulrot i terninger
  • 0,5 stk. grønn squash i terninger
  • ca. 1 dl eplejuice eller hvitvin
  • 0,5 stk. hønsebuljongterning
  • 0,25 stk. brokkoli i buketter
  • 3 dl kremfløte
  • ca. 100 g gorgonzola

litt søt soyasaus

evt. litt maisenna til jevning

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunfilet i passelig biter og krydre med salt og pepper. Stek dem lett i litt margarin.
  2. Tilsett løk, chili, gulrot og squash i biter. Tilsett eplejus/hvitvin og buljong la det koke litt.
  3. Ha i brokkolibuketter. Hell over fløte og ost og la det koke til osten er smeltet. Smak til med litt søt soyasaus.
  4. Er sausen for tynn kan du tykne med litt maisenna utrørt i litt vann.

Server med fersk pasta og godt brød til.