Julerub
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lag din egen digge rub med smak av jul. Denne krydderblandingen passer perfekt til en saftig svinenakke, men kan også brukes på en spicy ribbe, spareribs, kyllingvinger (hot wings) eller kyllinglår.
Ingredienser
porsjoner
1 porsjon gir ca. 6 dl krydderblanding
-
125 g brunt sukker -
160 g sukker -
2 ts malt nellik -
3 ts malt allehånde -
50 g paprikapulver -
25 g hvitløkspulver -
75 g salt -
25 g pepper -
10 g malt ingefær -
15 g løkpulver -
7 g malt spisskummen -
4 g chipotle chilipulver
Slik gjør du
- Bland ingrediensene til krydderblandingen godt sammen, for eksempel i en foodprosessor.
Oppbevar krydderblandingen på et glass med lokk eller i en lufttett boks.
Vi har brukt krydderblandingen for å lage både pulled pork med julerub og kalkunfilet med julerub.