Indrefilet surret i spekeskinke
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Indrefilet av svin er godt i seg selv, men surret i spekeskinke blir den ekstra god. Her er fileten servert med ratatouille og ovnsstekte poteter.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g indrefilet av svin -
0,5 ts pepper -
8 skiver spekeskinke -
2 ss nøytral olje
Stekte båtpoteter:
-
12 stk. mandelpotet , eller andre små poteter -
2 ss nøytral olje -
2 ts urtekrydder -
1 ts salt
Ratatouille:
-
2 stk. løk -
2 stk. rød paprika -
1 stk. grønn squash -
2 båter hvitløk -
2 ss nøytral olje -
1 boks hermetiske cherrytomater -
1 stk. kjøttbuljongterning -
1 ss finhakkede friske urter -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Rens løk og del den i båter. Skjær paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløk.
- Ha olje i en kjele og tilsett hvitløk. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. Fres alt et par minutter.
- Ha i hermetiske tomater og en buljongterning. Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i 15-20 minutter. Smak til med urtekrydder, salt og pepper.
- Krydre indrefilet av svin med pepper. Brun fileten raskt på alle sider i en stekepanne med smør. Pakk skiver av spekeskinke rundt fileten, og bind hyssing rundt fileten med jevne mellomrom. Pensle med olje og legg fileten over i en ildfast form.
- Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til termometeret viser 65 °C for medium og 70 °C for medium pluss. La fileten hvile 15 minutter før den skjæres i skiver.
- Vask poteter og skjær dem i båter. Legg potetbåtene på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over litt olje og dryss på salt og urter. Stek potetene på 225 °C i 20 minutter mens fileten hviler. Bruk en spiss kniv for å sjekke om potetene er møre.
Server svinefilet surret i spekeskinke med ovnstekte potetbåter og smakfull ratatouille.
Denne oppskriften egner seg også veldig godt til grilling. Grill fileten i 15-20 minutter. Snu ofte.