Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Indisk gryte med fårikål

Indisk gryte med fårikål

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kokt fårikålkjøtt (rester)
  • 100 g cashewnøtter
  • 1 stk. løk
  • 100 g smør
  • 200 g hodekål (rester fra fårikål)
  • 30 g frisk ingefær
  • 2 stk. rød chili
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss karri
  • 3 stk. hel kardemomme
  • 5 stk. hel nellik
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 1 ts malt koriander
  • 390 g hakkede tomater
  • 2,5 dl yoghurt naturell
  • 1,5 dl kremfløte
  • 0,5 potte frisk koriander

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du rester av fårikål, men egentlig mest lyst på indisk take-away? Fortvil ikke, du kan lage denne gryta hjemme! Med kremet saus, varme krydder og mørt lammekjøtt, får du en smakfull rett som gir nytt liv til restene. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kokt fårikålkjøtt (rester)
  • 100 g cashewnøtter
  • 1 stk. løk
  • 100 g smør
  • 200 g hodekål (rester fra fårikål)
  • 30 g frisk ingefær
  • 2 stk. rød chili
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss karri
  • 3 stk. hel kardemomme
  • 5 stk. hel nellik
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 1 ts malt koriander
  • 390 g hakkede tomater
  • 2,5 dl yoghurt naturell
  • 1,5 dl kremfløte
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med ris, nanbrød og mangochutney.

Indisk gryte med fårikål

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2025 06:28:14