Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Indisk kyllingsuppe

Indisk kyllingsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kylling lårfilet
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 3 ts gurkemeie
  • 8 dl kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • ca. 300 g røde linser (ferdig kokt)
  • 0,5 pose frisk spinat
  • 1 dl grovhakkede cashewnøtter
  • 1 dl frisk koriander , mynte og/eller andre urter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 615 kcal
Fett 42 g
Protein 28 g
Karbohydrater 24 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En smakfull og varmende kyllingsuppe med linser, spinat og kokosmelk er ikke feil på kalde dager. Server med varme nanbrød eller annet godt, ferskt brød.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kylling lårfilet
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 3 ts gurkemeie
  • 8 dl kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • ca. 300 g røde linser (ferdig kokt)
  • 0,5 pose frisk spinat
  • 1 dl grovhakkede cashewnøtter
  • 1 dl frisk koriander , mynte og/eller andre urter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 615 kcal
Fett 42 g
Protein 28 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

  1. Del kyllingkjøttet i mindre biter og tørk dem med litt tørkepapir. Varm en stekepanne med litt olje, og fres bitene raskt til de forandrer farge. Krydre med litt salt og pepper. 
  2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Varm en gryte med litt olje og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det er mykt og blankt. Tilsett paprikapulver, spisskummen, koriander, chilipulver og gurkemeie og la det frese med et minutts tid, til det begynner å dufte. 
  3. Tilsett hakkede tomater, kyllingkraft og kokosmelk og kok opp. La suppen småkoke i 5-10 minutter. Smak til med sitronsaft og mer krydder, om du ønsker det.
  4. Tilsett linser, kyllingbiter og spinat og la det hele bli gjennomvarmt. Dryss over hakkede cashewnøtter og hakkede urter og server.

Indisk kyllingsuppe

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11932, server:MP-PRD-WEB14 27.10.2024 21:34:01