Hvitløksdressing

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god hvitløksdressing kan serveres til det meste. Nydelig til burger, grillmat, på wraps, til sandwich, på salat eller som en dipp.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl lettrømme
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og riv hvitløk på et lite rivjern, eller hakk den fint med en skarp kniv.
  2. Finhakk persillen.
  3. Bland sammen revet hvitløk, hakket persille og rømme. smak til med salt og pepper.

Oppbevar hvitløksdressingen kjølig og i en lufttett beholder. Den er holdbar i kjøleskapet i minst en uke.

Du kan godt bytte ut lettrømme med andre syrnede melkeprodukter som for eksempel créme fraîche eller kesam.

Du kan også lage hvitløksdressingen med grillet hvitløk, som gir en mildere og rundere smak.