Grillet reinsdyr med gresskarhummus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Mørbrad eller flatbiff av reinsdyr egner seg godt til grilling, og er flotte å lage grillspyd av. Her serverer vi grillspydene med hjemmebakte yoghurtlefser og gresskarhummus. Skikkelig kosemat!
Ingredienser
porsjoner
-
600 g mørbrad eller flatbiff av reinsdyr -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Til servering:
-
100 g grønnkål -
1 ss nøytral olje -
1 stk. granateple -
4 ss ristede hasselnøtter
Gresskarhummus:
-
600 g gresskar -
1 pk hermetiske kikerter (á 380 g) -
3 ss tahini -
2 ss nøytral nøytral olje -
2 ss paprikapulver -
0,25 ts malt spisskummen -
0,5 ts malt koriander -
1 stk. saft av ca. sitron
Yoghurtlefser:
-
3 dl gresk yoghurt -
3 dl hvetemel -
1 ts salt
Slik gjør du
- Skrell gresskar og skjær det i grove biter. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje og krydre med litt salt og pepper. Stek gresskarbitene i ovn på 180 °C til de er møre, ca.15 minutter.
- Bland yoghurt, det meste av hvetemelet og salt i en arbeidsbolle og arbeid det sammen til en myk, men ikke klebrig deig til lefser. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
- Del deigen i fire like store deler. Dryss mel på benken og kjevle ut runde lefser så tynt som mulig.
- Stek én og én lefse på takke eller i tørr stekepanne. Snu lefsene når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle.
- Kjør bakt gresskar, godt avrente kikerter, tahin, olje, sitronsaft og krydder raskt sammen i en foodprosessor. Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft og salt og pepper. Ha hummusen i en vid skål. Bruk en skje for å gjøre den litt flat på toppen, og drypp gjerne litt olje over, eventuelt også litt paprikapulver som pynt.
- Skjær kjøttet i store terninger (ca. 3x5 cm) og tre dem på grillspyd. Krydre med salt og pepper, og grill spydene på direkte varme i 2-3 minutter. Snu dem ofte slik at de får en jevn steking og farge. Legg dem over på indirekte varme, og grill til de er ferdig, 2-3 minutter. Du kan også steke kjøttet i en grillpanne eller vanlig stekepanne.
- Rens grønnkål fri for stilker og ha den i en bolle. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Masser grønnkålen med hendene slik at den faller litt sammen.
- Rens granateple, og server over eller ved siden av grønnkålen.
Topp yoghurtlefsene med gresskarhummus, grillspyd, grønnkål og dryss gjerne over noen grovhakkede ristede hasselnøtter.