Grillede koteletter med tomat og mozzarella

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Koteletter er enkelt å hanskes med, og anses av mange som perfekt for grillings. Her har vi gjort en italiensk vri og toppet kotelettene med mozzarella og småtomater vendt i pesto. Super grillmat! 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kotelett av svin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 1 stk. mozzarella
  • 16 stk. cherrytomat
  • 3 ss pesto
  • 1 pk ruccula

Slik gjør du

1. Tørk av kotelettene med litt kjøkkenpapir.

2. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene, slik at du unngår at de krøller seg under grilling.

3. Krydre kotelettene med salt og pepper eller krydder etter egen preferanse. Pensle kotelettene med litt olje på begge sider.

Mange liker å krydre kotelettene med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper.

4. Grill kotelettene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

5. Skjær mozzarella i fire fine skiver og tomatene i to. Ha tomatene i en arbeidsbolle sammen med pesto og bland godt. Legg en skive mozzarella på hver kotelett og fordel tomatene. Legg også på litt rucculasalat før servering. 

Server gjerne med en stor god salat og litt ekstra pesto.