Grillede blåskjell med tangsmør

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Blåskjell er fantastisk sommermat, enten du plukker dem selv, eller plukker dem opp i fiskedisken. Ha dem i en gammel, velbrukt gryte, eller gjør som oss og pakk dem i to lag aluminiumsfolie og sett dem på grillen. Det tar ikke mange minuttene før du kan servere et enkelt, men raffinert herremåltid! Husk godt, ferskt brød!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 4 ss tangsmør

Slik gjør du

Hvis du sanker dine egne blåskjell, så husk å sjekke http://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/ for ditt område om blåskjellene er trygge å spise!

  1. Stell skjellene og fjern byssustråden og knuste skjell eller skjell som ikke vil lukke seg.
  2. Legg skjellene i en romslig gryte, eller pakk dem i to lag aluminiusfolie. Pass på at de har nok rom til å åpne seg. Fordel tangsmør eller urtesmør over blåskjellene, og legg gjerne i litt frisk  
  3. Sett pakken eller gryten med lokk på grillen og følg med. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg godt og har blitt faste.

Server skjellene varme og nykokte med godt, ferskt brød til å dyppe i den gode kraften.

Denne oppskriften kan også lages på bål. Plasser en støpejernspanne på en grillrist, eller balanser den på steiner, slik at den ligger over glørne. Det er viktig at støpejernet ikke står rett i glørne.

Hvis ikke du har mulighet for å lage ditt eget tangsmør kan du også servere blåskjellene med et godt urtesmør.

Det er ikke nødvendig å tilsette mer væske, men en liten skvett øl eller hvitvin er med på å løfte skjellene til nye høyder.