Gresk pitabrød
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Denne retten kan minne litt om souvlaki, som er en populær rett i Hellas. Souvlaki betyr grillspyd, men her er en forenklet variant som kan lages hele året.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g benfritt lammekjøtt -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 ss margarin eller olje til steking -
2 ss sitronsaft -
4 stk. pitabrød -
0,25 stk. finsnittet isbergsalat -
2 stk. tomat i skiver -
1 stk. rødløk i ringer -
4 ss finhakket frisk oregano -
4 ss tzatziki
Slik gjør du
- Skjær kjøtt i 2 cm terninger.
- Fres kjøttet i små porsjoner i margarin i en varm stekepanne. Ha på salt og pepper.
- Legg terningene over i en bolle og hell over sitronsaft, gjerne nypresset.
- Varm pitabrød i en brødrister, stekeovn eller mikrobølgeovn.
- Fyll dem med tzatziki, kjøtt i terninger og det som er foreslått som fyll. Ikke dropp den friske oreganoen, for det er den som setter prikken over i-en!