Gresk pitabrød

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne retten kan minne litt om souvlaki, som er en populær rett i Hellas. Souvlaki betyr grillspyd, men her er en forenklet variant som kan lages hele året.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g benfritt lammekjøtt
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 stk. pitabrød
  • 0,25 stk. finsnittet isbergsalat
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 1 stk. rødløk i ringer
  • 4 ss finhakket frisk oregano
  • 4 ss tzatziki

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i 2 cm terninger.
  2. Fres kjøttet i små porsjoner i margarin i en varm stekepanne. Ha på salt og pepper.
  3. Legg terningene over i en bolle og hell over sitronsaft, gjerne nypresset.
  4. Varm pitabrød i en brødrister, stekeovn eller mikrobølgeovn.
  5. Fyll dem med tzatziki, kjøtt i terninger og det som er foreslått som fyll. Ikke dropp den friske oreganoen, for det er den som setter prikken over i-en!