Gratinerte margbein av rein

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Marg av rein, smak av naturen, gratinert med brødsmuler og smør. Ha sitronsaft over og et dryss med revet sitronskall. Spennende, vakkert og utrolig velsmakende.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. margbein av reinsdyr (6-7 cm lange)

Gratineringsmasse:

  • 100 g loff
  • 100 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 230 °C
  2. Legg margbein i en ildfast form med snittflaten opp, bruk gjerne litt folie for å få beina til å ligge rett.
  3. Smuldre loffen i små biter, og bland brødsmulene med smør, salt og pepper.
  4. Dryss gratineringsmassen over margbeina. 
  5. Plasser formen midt i ovnen i 10 minutter, til gratineringsmassen har fått en gyllen og fin farge. Da er også margen ferdig.

Server gratinerte margbein med nyrevet sitronskall og sitronbåter.  

Det er viktig at du får delt margbein hos din slakter, eller kjøper de ferdig delte. Det er både vanskelig og farlig å dele de selv.