Grapefruktvinaigrette med rosépepper

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk og aromatisk dressing som passer godt til enkle bladsalater. Dressingen passer også godt til grillet fisk.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 0,5 stk. grapefrukt , gjerne rosa
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ts rosépepper
  • 0,5 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Press grapefruktsaften i en skål og bland inn sennep, honning og grovknust rosépepper. 
  2. Visp inn olivenolje i en tynn stråle. Smak til med litt salt og kvernet pepper og juster med mer honning etter smak.

Oppbevar dressingen i tett glass i kjøleskapet i inntil to uker. La dressingen bli romtemperert og rist glasset godt før servering.

Resten av grapefrukten kan du for eksempel bruke i en blandet salat.