Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Geitramsgelé

Geitramsgelé

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4 dl ferdig gelé.

  • 2 dl ublandet geitramssaft
  • 2 dl vann
  • 6 stk. gelatinplater

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Geitramsen er vakker og lett gjenkjennelig med sine høye stengler og rosa blomster. Den finnes ofte i store mengder, og da er det lett å plukke nok blomster til å lage både geitramssaft og gelé. Sett av en varm sommerettermiddag og lag både saft og den lekre geléen, som garantert vil vekke begeistring!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4 dl ferdig gelé.

  • 2 dl ublandet geitramssaft
  • 2 dl vann
  • 6 stk. gelatinplater

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Geitramsgelé kan serveres til kjøttretter, på samme måte som rips- eller portvinsgelé. Den kan også serveres som pålegg eller rett og slett til dessert.

Oppbevar geleen kjølig.

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB14 24.06.2025 08:49:02