Fylt paprika med lam og couscous

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er utrolig hvordan paprika endrer smak og blir søt og aromatisk når den grilles. Og fylt med lammekjøttdeig, couscous og masse urter blir det en nydelig liten rett kan serveres til forrett eller som koserett på lørdagskvelden.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. paprika , gjerne ulike farger
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket mynte
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 1 ts tørket dill
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2,5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1,5 dl couscous
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 dl pinjekjerner
  • 100 g fetaost

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 230 °C. Legg bakepapir på et stekebrett.
  2. Del paprika i to på lengden og skjær ut kjerner og hinner. Legg paprikahalvdelene på stekebrettet med kuttsiden ned og plasser brettet midt i ovnen i 15 minutter. Sett til avkjøling.
  3. Finhakk løk og hvitløk.
  4. Varm en stekepanne med olje og stek kjøttdeig, løk og hvitløk. Krydre med salt pepper og tørkede urter.
  5. Hell i buljong, halvparten av sitronsaften og couscous. Kok opp, senk varmen helt og sett på lokk. La stå i 4-5 minutter, eller til couscousen har absorbert all væsken. Smak til med salt og pepper og vend inn pinjekjerner og halvparten av fetaosten.
  6. Snu paprikaene og bruk en skje til å fylle dem med kjøttblandingen. Du kan godt være raus med fyllet, og la det renne litt over kanten på paprikaen. Topp med resten av fetaosten.
  7. Sett brettet tilbake i ovnen og stek paprikaene i 5-6 minutter, til alt er gjennomvarmt og fetaosten har begynt å smelte. Server med en gang.