Flintstek med tomatsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Flintsteken er både saftig og smakfull. Husk å snitte svoren, så kjøttet ikke vrir seg under steking.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. marinert flintstek

Tomatsalat:

  • 4 stk. tomat , i skiver
  • 1 ss frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Lag små snitt i svoren, slik at den ikke vrir seg når den ligger på grillen.
  2. Grill flintstek på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side, legg den over på indirekte varme og grill videre i 15-20 minutter. Snu den ofte mot slutten. La den hvile 10 minutter før du skjærer i den. 
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Kutt tomat i skiver og legg på en serveringstallerken sammen med flintsteken. 
  2. Grovhakk rosmarin og dryss over flintseken sammen med salt, pepper og olivenolje.
  3. Del flintsteken i 2 eller 4 stykker og spis den som en biff, eller skjær den i skiver som en stek.

Server saftig grillet flintstek med en frisk salat med asparges, coleslaw eller en spennende ananassalsa!