Flintstek med tomatsalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Flintsteken er både saftig og smakfull. Husk å snitte svoren, så kjøttet ikke vrir seg under steking.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. marinert flintstek
Tomatsalat:
-
4 stk. tomat , i skiver -
1 ss frisk rosmarin -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ss olivenolje
Slik gjør du
- Lag små snitt i svoren, slik at den ikke vrir seg når den ligger på grillen.
- Grill flintstek på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side, legg den over på indirekte varme og grill videre i 15-20 minutter. Snu den ofte mot slutten. La den hvile 10 minutter før du skjærer i den.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
- Kutt tomat i skiver og legg på en serveringstallerken sammen med flintsteken.
- Grovhakk rosmarin og dryss over flintseken sammen med salt, pepper og olivenolje.
- Del flintsteken i 2 eller 4 stykker og spis den som en biff, eller skjær den i skiver som en stek.
Server saftig grillet flintstek med en frisk salat med asparges, coleslaw eller en spennende ananassalsa!