Donuts med gresskar

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

På høsten er vi heldige å få tak i store, flotte gresskar! Kanskje lager du gresskarlykt til Halloween - da er oppskriften på gresskardonuts perfekt for å bruke opp gresskarkjøttet du tar ut når du lager lykten. 

Ingredienser

16  porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 1 dl nøytral olje
  • 3 dl sukker
  • 3,5 dl gresskarpuré
  • 1,5 ts pumpkin spice krydder , gjerne hjemmelaget
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • ca. 4 dl hvetemel

Glasur:

  • 2 dl melis
  • 1 ss lønnesirup
  • ca. 1 ss vann
  • 2 ss grovhakkede gresskarkjerner til pynt

Slik gjør du

Utenfor sesongen for gresskar, så kan vi anbefale dounts med vaniljesmak.