Donuts med gresskar

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

På høsten er vi heldige å få tak i store, flotte gresskar! Kanskje lager du gresskarlykt til Halloween - da er oppskriften på gresskardonuts perfekt for å bruke opp gresskarkjøttet du tar ut når du lager lykten. 

Ingredienser

16  porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 1 dl nøytral olje
  • 3 dl sukker
  • 3,5 dl gresskarpuré
  • 1,5 ts pumpkin spice krydder , gjerne hjemmelaget
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • ca. 4 dl hvetemel

Glasur:

  • 2 dl melis
  • 1 ss lønnesirup
  • ca. 1 ss vann
  • 2 ss grovhakkede gresskarkjerner til pynt

Slik gjør du

I denne oppskriften trenger du gresskarpuré. Kanskje du allerede har det på lur i fryseren, hvis ikke kan du se vår oppskrift på gresskarpuré du kan lage donuts av.

1. Forvarm stekeovn til 180 °C. 

2. Spray en donutform med formfett eller smør den med et tynt lag smør.

3. Bland sammen egg, olje, sukker, gresskarpuré, krydder og bakepulver i en bolle. Ha i mel og bland røren godt sammen.

Får du ikke tak i pumpkin spice krydder, kan du lage krydderblandingen selv av kanel, muskat, ingefær og nellik.

4. Ha røren i en sprøytepose eller en zip-lock pose og klipp et lite hull på tuppen. Sprøyt formene halvfulle med røren.

Har du ikke en donutform kan du bruke muffinsformer og fylle et 2 cm høyt lag med røre i formene. Da får du runde kaker som du kan stikke hull i med en utstikker når kakene er ferdig stekt.

5. Sett brettet inn i ovnen, og stek donutsene i 8- 10 minutter. Donutsene er ferdige når de har en lys gyllen farge. Avkjøl kakene 5 minutter i formen før du setter dem over på en rist. Stek gjerne kakene i flere omganger om du bare har et brett.

6. Bland sammen melis, lønnesirup og vann til en tykk glasur. Bruk en skje og ringle glasuren over donutsene. Dryss på grovhakkede gresskarkjerner og server. 

Utenfor sesongen for gresskar, så kan vi anbefale dounts med vaniljesmak.