Currygryte i rundstykke

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er den mest populære streetfood-retten i Sør Afrika, der den på folkemunne heter Bunny! Originalnavnet på retten er Bunny Chow og består av uthulet loff fylt med velsmakende curry. I dette tilfellet kyllingcurry.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g kylling lårfilet
  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 ts sterk karri
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 stk. potet
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 dl vann
  • 4 stk. fint rundstykke
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 stk. cherrytomat

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i passe store terninger.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær på et rivjern.
  3. Stek løk i olje til den er blank. Tilsett hvitløk, ingefær, karripulver, chilipulver, sukker, salt og pepper. Fres blandingen til den tykner. Tilsett eventuelt et par spiseskjeer vann, hvis det begynner å brenne seg litt.
  4. Tilsett kyllingkjøtt og la det frese med i ca. ett minutt eller til kjøttet skifter farge.
  5. Ha i hermetiske tomater.
  6. Skjær potet og gulrot i terninger og ha i gryta.
  7. Sett på lokk, senk varmen og la det hele småkoke i 30 minutter.
  8. Skjær av toppen på rundstykkene. Ta ut innmaten og fyll hulrommet med kyllingcurry. Pynt med koriander og en halv cherrytomat.