Currygryte i rundstykke
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er den mest populære streetfood-retten i Sør Afrika, der den på folkemunne heter Bunny! Originalnavnet på retten er Bunny Chow og består av uthulet loff fylt med velsmakende curry. I dette tilfellet kyllingcurry.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g kylling lårfilet -
0,5 stk. løk -
2 båter finhakket hvitløk -
1 ss frisk ingefær -
1 ts sterk karri -
2 ss nøytral olje til steking -
1 ts chilipulver -
0,5 ts sukker -
1 ts salt -
1 ts sort pepper -
1 boks grovhakkede hermetiske tomater -
1 stk. potet -
1 stk. gulrot -
0,5 dl vann -
4 stk. fint rundstykke -
1 bunt frisk koriander -
2 stk. cherrytomat
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i passe store terninger.
- Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær på et rivjern.
- Stek løk i olje til den er blank. Tilsett hvitløk, ingefær, karripulver, chilipulver, sukker, salt og pepper. Fres blandingen til den tykner. Tilsett eventuelt et par spiseskjeer vann, hvis det begynner å brenne seg litt.
- Tilsett kyllingkjøtt og la det frese med i ca. ett minutt eller til kjøttet skifter farge.
- Ha i hermetiske tomater.
- Skjær potet og gulrot i terninger og ha i gryta.
- Sett på lokk, senk varmen og la det hele småkoke i 30 minutter.
- Skjær av toppen på rundstykkene. Ta ut innmaten og fyll hulrommet med kyllingcurry. Pynt med koriander og en halv cherrytomat.