Crostini med erter og svin
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Smaksrike munnfuller som passer som appetittvekkere eller som en av flere tapasretter. Små, sprø crostini, toppet med knallgrønn, frisk ertepuré og mørt, deilig kjøtt fra salt svineknoke.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g kokt svineknoke -
300 g frosne erter -
1 dl frisk mynte -
0,5 stk. rød chili -
2 ts olivenolje -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper -
saften av
0,5 stk. sitron -
1 stk. baguette delt i skiver -
3 ss olivenolje til steking
Slik gjør du
- Tilbered svineknoken som beskrevet i oppskriften under, eller følg tilberedningstips på pakken. Avkjøl kjøttet til det kan håndteres med hendene. Plukk kjøttet av bena og strimle det fint med fingrene. Sett til side og hold varmt/lunt.
- Tin ertene i en liten kjele med en spiseskje olje. Bruk en gaffel og mos ertene til en grov mos. Finhakk mynte og chili og bland det inn i ertene. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Ha olivenolje i en varm stekepanne og stek baguetteskiver til de er sprø og gylne. Legg dem over på et kjøkkenpapir. Avkjøl helt.
Legg en skje ertemos og strimler av kjøtt på hver skive.
Denne lille retten kan varieres på mange måter. Kjøtt fra svineknoke er mørt og deilig, og det salte kjøttet passer godt til den søte ertemosen, men den kan like gjerne toppes med litt god skinke, rester av lammestek, varmrøkt laks eller litt svinefilet i tynne skiver. Eller gjør den vegetarisk og server den med bare erter, toppet med litt ristede pinjekjerner.