Couscoussalat med lammekjøtt

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Couscoussalat med aprikos, granateple, appelsin og honning passer ypperlig til revet kjøtt fra lammeskank. Den kan du enten kjøpe ferdig tilberedt eller tilberede den selv. Har du rester av  for eksempel lammestek er det perfekt å bruke i denne retten.

Ingredienser

porsjoner

Couscoussalat:

  • 2 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 dl couscous
  • 2 ss hakket tørket aprikos
  • 2 ss hakkede tørkede tranebær
  • 1 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 1 stk. granateple
  • 2 ss hakket bladpersille

Honning- og appelsindressing:

  • saften av 1 stk. appelsin
  • 4 ss honning

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, buljongterning, margarin, tørket frukt og nøtter. Ta kjelen bort fra platen og hell i couscous. La det svelle i 5 minutter under lokk. Rør godt før servering, slik at den blir luftig og klar.
  2. Riv kjøttet i mindre biter. Hvis kjøttet er kaldt, kan du varme det litt opp i ovn eller i en stekepanne. 
  3. Visp lett sammen presset appelsinsaft og honning til en dressing.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  4. Vend sammen couscous, kjøtt, dressing, granateplekjerner og persille til en salat.
I denne retten kan du også bruke lammeskav, som du freser i en varm gryte i flere omganger, eller rester av lammestek, som du kan kutte i mindre biter.