Cajun-sandwich

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Inspirasjon til denne smakfulle sandwichen har vi hentet fra Louisiana i USA. Der blir slike fylte bagetter kalt Po`Boy. Med mye smak, deilig crispy baguette og supersmooth innhold blir dette perfekt håndmat.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g ytrefilet av svin
  • 2 ss nøytral olje , til steking/pensling
  • 4 ts cajunkrydder (se under)
  • 1 stk. hjertesalat
  • 2 stk. tomat , i skiver
  • 1 stk. rødløk , i skiver
  • 8 ss bbq-saus
  • 4 stk. baguette

Cajunkrydder:

  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1,5 ts paprikapulver
  • 1,5 ts pepper
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ts tørket oregano

Cajunremulade:

  • 0,5 stk. hakket rødløk
  • 1 ss hakket kapers
  • 1 ss revet sitronskall
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts cajunkrydder (se under)
  • 2,5 dl majones

Slik gjør du

1. Bland sammen alt til cajunkrydderet og gni svinekjøttet godt inn med krydderet. La det ligge i 30 minutter for å trekke smak.

2. Forvarm stekeovnen til 125 °C. Brun kjøttet raskt på alle kanter i varm stekepanne med litt olje. Legg det over i en ildfast form og stek midt i ovnen i ca. 30 minutter eller til kjernetemperaturen er på 67 °C.

3. Rør sammen ingrediensene til remuladen og sett den kaldt til den skal brukes (den kan godt lages dagen i forveien).

4. Del bagettene på langs. Legg på remulade, salat, tomat, løk og skiver av kjøtt. Topp med BBQ-saus, klem lett sammen og server.