Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Couscoussalat med kylling og appelsin

Couscoussalat med kylling og appelsin

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 2 dl couscous
  • 2 stk. appelsin
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 50 g kokosflak
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1046 kcal
Fett 42 g
Protein 58 g
Karbohydrater 100 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk og rask salat med vårlige, lette smaker. Saftig appelsin i skiver erstatter en vanlig dressing. Vi har brukt kyllingfilet, men du kan like gjerne bruke rester av kylling fra gårsdagens middag.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 2 dl couscous
  • 2 stk. appelsin
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 50 g kokosflak
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
  2. Kok couscous etter anvisning på pakken.
  3. Skjær skallet av appelsinen med en skarp kniv slik at du fjerner den hvite hinnen. Skjær dem i skiver.  
  4. Kutt gulrot i tynne strimler eller riv den grovt. Skjær vårløk og grønn chili i tynne ringer. 
  5. Rist kokos i en tørr stekepanne til de begynner å få fin farge. 
  6. Skjær kylling i skiver og legg på fat eller tallerkner sammen med couscous, appelsinskiver, gulrot, vårløk og chili. Dryss over kokosflak og grovhakket koriander og drypp over litt olivenolje, litt flaksalt og noen drag med pepperkverna.

Server gjerne ferskt brød til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11543, server:MP-PRD-WEB13 15.09.2024 03:11:19