Hopp til hovedinnhold
matprat logo
PETTER SOMA

Burger med karamellisert løk

Ingredienser

4  porsjoner

Sitronemulsjon:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • saft av 1 stk. sitron
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 2 dl nøytral olje

Karamellisert løk:

  • 2 stk. løk
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør

Stekt hjertesalat med tomater:

  • 4 stk. hjertesalat
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør
  • 200 g cherrytomat
  • 20 g ramsløk
  • 1 stk. jalapeño
  • 1 ts sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 875 kcal
Fett 77 g
Protein 30 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min

Burger av kvernet kjøtt fra høyrygg blir ekstra saftig og smakfull. Toppet med smeltet cheddar og karamellisert løk, og servert med grillet salat og tomatsalat - en burgerklassiker med en twist! Denne burgeren er laget av Petter Harbo Soma, kandidat til tittelen "Årets Unge Kokk" 2023.

Tid
20–40 min

Ingredienser

4  porsjoner

Sitronemulsjon:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • saft av 1 stk. sitron
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 2 dl nøytral olje

Karamellisert løk:

  • 2 stk. løk
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør

Stekt hjertesalat med tomater:

  • 4 stk. hjertesalat
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør
  • 200 g cherrytomat
  • 20 g ramsløk
  • 1 stk. jalapeño
  • 1 ts sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 875 kcal
Fett 77 g
Protein 30 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

Matprat er stolt sponsor av Bocuse d´Or Norge. Fire unge kokker deltar i prestisjekonkurransen Årets unge kokk. Vinneren får garantert plass i hovedkonkurransen Årets kokk 2025. Kandidaten som vinner der, blir Norges kandidat til Bocuse d´Or året etter.

trinn du kan merke av

PETTER SOMA

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Årets kokk briljerer med høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 13:38:29