Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Risburger med biff

Bulgogi burger

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g entrecôte av storfe eller ytrefilet av storfe
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1,5 dl sesamolje
  • 1 dl soyasaus (glutenfri)
  • 4 ss sesamfrø

Risburger:

  • 300 g jasminris eller sushiris
  • 1 ts salt
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss ristede sesamfrø

Tilbehør:

  • 8 blader hjertesalat
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1078 kcal
Fett 65 g
Protein 52 g
Karbohydrater 70 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Biff bulgogi er en tradisjonell koreansk matrett. Her har vi laget en litt utradisjonell vri - en spicy risburger med de samme koreanske smakene. Hamburgeren for deg som ikke tåler gluten, eller som bare vil prøve noe nytt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g entrecôte av storfe eller ytrefilet av storfe
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1,5 dl sesamolje
  • 1 dl soyasaus (glutenfri)
  • 4 ss sesamfrø

Risburger:

  • 300 g jasminris eller sushiris
  • 1 ts salt
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss ristede sesamfrø

Tilbehør:

  • 8 blader hjertesalat
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1078 kcal
Fett 65 g
Protein 52 g
Karbohydrater 70 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 15.12.2024 08:33:57