Brownie-cookies

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på både brownies og cookies? Da har du kommet rett! Disse cookies’ene er seige på innsiden og sprø på utsiden. En skikkelig søt fristelse. 

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i smøret, til sjokoladen har smeltet. La den avkjøle seg.
  2. Visp sammen egg og sukker, slik at det blir lyst og luftig.
  3. Bland inn mel, bakepulver og vaniljesukker.
  4. Ha i sjokoladeblandingen og bland sammen. Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller til den er stiv nok til å jobbe med.
  5. Form små boller av deigen og klem dem litt ned. Sett dem på et stekebrett med bakepapir. Sett brettet midt i ovnen og stek på 175 °C i 15-20 minutter, til kakene har fått en fin stekeskorpe, men fortsatt er myke inni.
    Bruk en spiseskje eller isskje dyppet i litt vann til å forme kulene. Da får du fin, jevn størrelse på dem.
  6. Avkjøl kakene en stund på stekebrettet før du lar dem bli helt kalde på rist. 

Vil du heller ha cookies som er sprø helt igjennom, så kan vi anbefale chocolate chip cookies. De er farlig gode!