Brioche
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Brioche er fransk gjærbakst rik på egg og smør, noe som gjør den saftig og smakfull. Server nybakt brioche med syltetøy, marmelade eller appelsincurd.
Ingredienser
1 porsjoner
ca 30 små briocher
-
300 g smør -
550 g hvetemel -
30 g sukker -
20 g gjær -
10 g salt -
6 stk. egg
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene i en bolle og kna sammen deigen til den blir blank og smidig. Om du synes deigen er for løs, så tilsett litt mer hvetemel. Når deigen er glatt, dekk til og sett den til heving i 1-2 timer.
- Smør og strø mel i formene. Del deigen i biter (ca. 40 g) og trill til runde bolle. Plasser bollene i de smurte formene. Trill en liten ekstra deig-kule og klem den forsiktig fast på toppen av hver brioche. Hev under klede på et lunt sted ca. 1 time. Stek i ca. 15-18 min ved 200 °C.
Server briochene lune med syltetøy, marmelade eller lemon curd.