Bringebærlemonade

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag en deilig sommerlemonade med friske bringebær. Forfriskende i sommervarmen!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 350 g bringebær
  • 2,5 dl sitronsaft
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl flytende honning
  • 1 l vann med kullsyre
  • 5 stilker frisk mynte

Slik gjør du

  1. Bruker du frosne bringebær må de tines først. Kjør bringebær til puré med stavmikser eller i hurtigmikser.
  2. Klem puréen gjennom en fin sikt. Kast steinene. Bland inn sitronsaft, sukker og honning etter smak. Sett kaldt til servering.
  3. Ha bringebærpuréen i en romslig mugge sammen med isbiter og mynte. Hell i kullsyrevann og rør rundt. 
    Bringebær kan byttes ut med jordbær, moden mango, melon eller annen bløt frukt. Sukker og honning tilsettes etter smak og kan også utelates helt.