Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bouillon Malgache - Biffsuppe med salat og vannkastanjer

Bouillon Malgache - Biffsuppe med salat og vannkastanjer

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g flatbiff av storfe i biter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk , finhakket
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 400 g hermetiske tomater , hakkede
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 125 g hermetiske vannkastanjer
  • 6 blader isbergsalat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Matkulturen på Mauritius er preget av de ulike kulturelle påvirkningene øya har hatt de siste hundre årene. Denne retten skal imidlertid være en gammel, ærverdig rett fra Mauritius, før påvirkningen under kolonitiden.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g flatbiff av storfe i biter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk , finhakket
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 400 g hermetiske tomater , hakkede
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 125 g hermetiske vannkastanjer
  • 6 blader isbergsalat

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger på ca. 2x2 cm. Krydre kjøttet med salt og pepper. Sett det til side.
  2. Stek løken i en kjele i olje. Ha i hvitløk og ingefær. La det steke til løken er blank.
  3. Tilsett tomatene. Rør godt og la det frese i 2-3 minutter. 
  4. Hell i buljongen. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 20 minutter.
  5. Tilsett kjøttbitene, kok opp på nytt og la suppen trekke i 30-40 minutter, til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
  6. Skyll salatbladene og kutt dem i strimler. Del vannkastanjene i tynne skiver. Legg salat og vannkastanjer i bunnen av dype suppeboller og øs over den kokende suppen. La det "hvile" i 5 minutter før servering.

Server med ris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 15.07.2024 08:13:14