Blodpannekaker med suovas

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å lage blodpannekaker og blodpudding av slaktedyr er en gammel tradisjon, og en viktig del av å utnytte hele slaktet. Gjør gjerne en liten vri på tradisjonskosten og fyll pannekakene med stekt suovas, syltet rødløk og svartkål. En perfekt rett til kveldssnacks eller tapasbordet.

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g suovas (røkt reinsdyrskav) eller reinsdyrskav
  • 1 ss smør
  • 4 stk. blodpannekaker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 pk snøfrisk med gressløk
  • 8 blader svartkål

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 0,75 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,25 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Lag syltet rødløk først. Skrell rødløk, del den i to og skjær i tynne skiver. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i rødløk når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og avkjøl.
  2. Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.
  3. Fres suovas i en varm stekepanne med smør til det er gjennomstekt, 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
  4. Smør snøfrisk på pannekakene, legg på blader av svartkål og stekt suovas. Topp med syltet rødløk og rull pannekakene forsiktig sammen.

Del pannekakene i passende serveringsbiter og server gjerne litt ekstra syltet rødløk ved siden av.