Blodpannekaker med suovas
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Å lage blodpannekaker og blodpudding av slaktedyr er en gammel tradisjon, og en viktig del av å utnytte hele slaktet. Gjør gjerne en liten vri på tradisjonskosten og fyll pannekakene med stekt suovas, syltet rødløk og svartkål. En perfekt rett til kveldssnacks eller tapasbordet.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g suovas (røkt reinsdyrskav) eller reinsdyrskav -
1 ss smør -
4 stk. blodpannekaker -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
1 pk snøfrisk med gressløk -
8 blader svartkål
Syltet rødløk:
-
1 stk. rødløk -
0,75 dl vann -
0,5 dl sukker -
0,25 dl eplecidereddik -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Lag syltet rødløk først. Skrell rødløk, del den i to og skjær i tynne skiver. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i rødløk når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og avkjøl.
- Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.
- Fres suovas i en varm stekepanne med smør til det er gjennomstekt, 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
- Smør snøfrisk på pannekakene, legg på blader av svartkål og stekt suovas. Topp med syltet rødløk og rull pannekakene forsiktig sammen.
Del pannekakene i passende serveringsbiter og server gjerne litt ekstra syltet rødløk ved siden av.