Biffsatay med råsyltede grønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En favoritt på flere asiatiske kjøkken. Vi har latt oss inspirere; vår variant av biffsatay er med norsk mørbrad og råsyltede grønnsaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g mørbrad av storfe
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss chilipaste (sambal oelek)
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk)

Råsyltede grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Peanøttsaus:

  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss varmt vann
  • 0,5 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss lettrømme
  • 1 ss hakkede peanøtter

Slik gjør du

  1. Kutt kjøttet i 4-5 mm tykke strimler. Ha dem i en zip-lock-pose. Bløtlegg grillspyd, om du bruker trespyd.
  2. Visp sammen sitronsaft, finhakket ingefær, soyasaus, revet hvitløk, sambal oelek og asiatisk fiskesaus til en marinade og hell over biffstrimlene. Lukk posen godt og snu og vend på den slik at kjøttet blir godt dekket av marinade. La posen ligge i romtemperatur i 20-30 minutter, eller i kjøleskap over natten.
  3. Kutt gulrot og agurk i tynne strimler og ha dem i en skål. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell over grønnsakene. Sett kaldt i minst en time, eller til servering.
  4. Bland peanøttsmør og varmt vann til peanøttsmøret er mykt og smidig. Bland inn lettrømme, soyasaus og sitronsaft og smak til med salt og pepper. Sett kaldt til servering. Dryss over hakkede peanøtter ved servering.
  5. Varm grillen eller en grillpanne. Tørk av det meste av marinaden på kjøttstrimlene og træ dem på spyd. Grill dem 2-3 minutter på hver side, og pensle evt med resten av marinaden.

Server med syltede grønnsaker og dipsaus.

Varier de syltede grønnsakene med for eksempel reddik eller beter, vårløk, hvitløk og friske urter.