Biffgryte med brokkoli og pastinakk

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Biffgryter er god kosemat. Laurbærblad, rosmarin og balsamico gir retten en fin karakter, og du får en deilig middagsgryte.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g mørbrad av storfe
  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 stk. potet
  • 1 stk. pastinakk
  • 4 stk. sjalottløk
  • 250 g brokkoli
  • 1 ts maisenna
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

  • 200 g basmatiris

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet biter på ca. 2 x 2 cm.
  2. Kok opp buljong, laurbærbland, rosmarin og balsamico i en gryte. Ha i kjøttet og la det koke under lokk i 20 minutter.
  3. Skrell poteter og pastinakk og skjær dem i biter på 2 x 2 cm. Ha dem over i gryten og la det koke i 10 minutter til. Kok ris etter anvisning på pakken.
  4. Skjær sjalottløk og brokkoli i biter. Legg dem i gryten og la det koke ytterligere i 3 til 4 minutter.
  5. Rør maizenna ut i litt vann og rør det ned i gryten i en tynn stråle. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Server gryteretten med kokt ris.