Biff med villris og sjampinjong- og persillesaus
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Smaken hos villris er litt kraftigere enn alminnelig ris og fargespillet gjør den spesielt dekorativ på tallerkenen. Villrisen inneholder mer jern og B-vitaminer enn både polert og brun ris, og smaker fortreffelig til biff.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. biff av ytrefilet storfe -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 ss margarin eller olje til steking
Sjampinjong- og persillesaus:
-
100 g frisk sjampinjong -
1 pose sjysaus -
2,5 dl vann -
2 ss finhakket bladpersille
-
1 dl villris , blanding av hvit og sort ris
-
1 pk sukkererter -
1 beger rød cherrytomat -
6 stk. sjalottløk eller annen småløk -
1 ss margarin eller olje til steking -
0,5 ts salt
Slik gjør du
- Skjær soppen i skiver. Stek den raskt i en kjele. Ha i sausepulveret og hell over vannet. La sausen koke opp, mens du rører godt. Ha i finhakket persille og la sausen koke i ca. 5 minutter.
- Krydre biffene og stek dem i en panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff.
- Kok risen etter anvisning på pakken.
- Skrell løken. Stek løk i en stekepanne til den begynner å bli myk, ha i cherrytomater og sukkererter. Strø over salt og la det steke i ca. 2 minutter til.