Biff med villris og sjampinjong- og persillesaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Smaken hos villris er litt kraftigere enn alminnelig ris og fargespillet gjør den spesielt dekorativ på tallerkenen. Villrisen inneholder mer jern og B-vitaminer enn både polert og brun ris, og smaker fortreffelig til biff.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 1 dl villris , blanding av hvit og sort ris
  • 6 stk. sjalottløk eller annen småløk
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 1 pk sukkererter
  • 250 g rød cherrytomat
  • 0,5 ts salt

Sjampinjong- og persillesaus:

  • 100 g frisk sjampinjong
  • 1 pose sjysaus
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du