Biff med villris og sjampinjong- og persillesaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Smaken hos villris er litt kraftigere enn alminnelig ris og fargespillet gjør den spesielt dekorativ på tallerkenen. Villrisen inneholder mer jern og B-vitaminer enn både polert og brun ris, og smaker fortreffelig til biff.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking

Sjampinjong- og persillesaus:

  • 100 g frisk sjampinjong
  • 1 pose sjysaus
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss finhakket bladpersille

  • 1 dl villris , blanding av hvit og sort ris

  • 1 pk sukkererter
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 6 stk. sjalottløk eller annen småløk
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Skjær soppen i skiver. Stek den raskt i en kjele. Ha i sausepulveret og hell over vannet. La sausen koke opp, mens du rører godt. Ha i finhakket persille og la sausen koke i ca. 5 minutter.
  2. Krydre biffene og stek dem i en panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff.
  3. Kok risen etter anvisning på pakken.
  4. Skrell løken. Stek løk i en stekepanne til den begynner å bli myk, ha i cherrytomater og sukkererter. Strø over salt og la det steke i ca. 2 minutter til.