Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biff med villris og sjampinjongsaus

Biff med villris og sjampinjong- og persillesaus

Ingredienser

porsjoner

Sjampinjong- og persillesaus:

  • 100 g frisk sjampinjong
  • 1 pose sjysaus
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 dl villris , blanding av hvit og sort ris
  • 1 pk sukkererter
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 6 stk. sjalottløk eller annen småløk
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 0,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Smaken hos villris er litt kraftigere enn alminnelig ris og fargespillet gjør den spesielt dekorativ på tallerkenen. Villrisen inneholder mer jern og B-vitaminer enn både polert og brun ris, og smaker fortreffelig til biff.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Sjampinjong- og persillesaus:

  • 100 g frisk sjampinjong
  • 1 pose sjysaus
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 dl villris , blanding av hvit og sort ris
  • 1 pk sukkererter
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 6 stk. sjalottløk eller annen småløk
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Skjær soppen i skiver. Stek den raskt i en kjele. Ha i sausepulveret og hell over vannet. La sausen koke opp, mens du rører godt. Ha i finhakket persille og la sausen koke i ca. 5 minutter.
  2. Krydre biffene og stek dem i en panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff.
  3. Kok risen etter anvisning på pakken.
  4. Skrell løken. Stek løk i en stekepanne til den begynner å bli myk, ha i cherrytomater og sukkererter. Strø over salt og la det steke i ca. 2 minutter til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB11 19.06.2024 09:25:00