Biff med villris og sjampinjong- og persillesaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Smaken hos villris er litt kraftigere enn alminnelig ris og fargespillet gjør den spesielt dekorativ på tallerkenen. Villrisen inneholder mer jern og B-vitaminer enn både polert og brun ris, og smaker fortreffelig til biff.

Ingredienser

  • 2 stk biff av ytrefilet storfe
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking

Sjampinjong- og persillesaus:

  • 100 g frisk sjampinjong
  • 1 pose sjysaus
  • 212 dl vann
  • 2 ss finhakket bladpersille

  • 1 dl villris , blanding av hvit og sort ris

  • 1 pk sukkererter
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 6 stk sjalottløk eller annen småløk
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Skjær soppen i skiver. Stek den raskt i en kjele. Ha i sausepulveret og hell over vannet. La sausen koke opp, mens du rører godt. Ha i finhakket persille og la sausen koke i ca. 5 minutter.
  2. Krydre biffene og stek dem i en panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff.
  3. Kok risen etter anvisning på pakken.
  4. Skrell løken. Stek løk i en stekepanne til den begynner å bli myk, ha i cherrytomater og sukkererter. Strø over salt og la det steke i ca. 2 minutter til.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.