Bhuna Beef Pappar

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bhuna Beef Pappar er en klassisk pakistansk rett med storfekjøtt og masse gode kryddersmaker. Retten serveres tradisjonelt som en av flere retter som serveres samtidig.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av storfe
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 240 g langkornet middagsris

krydderblanding

  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt fenugreek (fås i innvandrerbutikker)
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ts maisenna eller maisenna
  • 1 g malt gurkemeie
  • 3 ts malt ingefær

  • 1 stk. finhakket løk
  • 3 stk. hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 dl brun eddik, 7 %
  • 1,5 dl oksekraft eller buljong
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Bland i sammen spisskummen, koriander, kanel, fenugreek, chilipulver, rispulver, gurkemeie og malt ingefær.
  3. Stek kjøttet i en varm stekepanne med olje. Når kjøttet er brunt, ta det ut. Stek deretter løk, hvitløk og ingefær. Når løken er blank, tilsett kjøttet og krydderblandingen. 
  4. Tilsett deretter eddik, kraft, sukker, salt og pepper. Legg på lokk og kok til kjøttet er mørt. 
  5. Bruk matpapir som "tallerkener". 

 Server med ris.