Bhuna Beef Pappar
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Bhuna Beef Pappar er en klassisk pakistansk rett med storfekjøtt og masse gode kryddersmaker. Retten serveres tradisjonelt som en av flere retter som serveres samtidig.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g flatbiff av storfe -
2 ss nøytral olje til steking -
240 g langkornet middagsris
krydderblanding
-
0,5 ts malt spisskummen -
1 ts malt koriander -
1 ts malt kanel -
1 ts malt fenugreek (fås i innvandrerbutikker) -
0,5 ts chilipulver -
1 ts maisenna eller maisenna -
1 g malt gurkemeie -
3 ts malt ingefær
-
1 stk. finhakket løk -
3 stk. hvitløk -
1 ss frisk ingefær -
1 dl brun eddik, 7 % -
1,5 dl oksekraft eller buljong -
1 ts sukker -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Bland i sammen spisskummen, koriander, kanel, fenugreek, chilipulver, rispulver, gurkemeie og malt ingefær.
- Stek kjøttet i en varm stekepanne med olje. Når kjøttet er brunt, ta det ut. Stek deretter løk, hvitløk og ingefær. Når løken er blank, tilsett kjøttet og krydderblandingen.
- Tilsett deretter eddik, kraft, sukker, salt og pepper. Legg på lokk og kok til kjøttet er mørt.
- Bruk matpapir som "tallerkener".
Server med ris.