Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Berlinerboller med lemoncurd og marengs

Berlinerboller med lemoncurd og marengs

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 15 boller.

Deig:

  • 100 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 30 g gjær
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl melk

Til fritering, fyll og pynt:

  • 1,5 l frityrolje
  • ca. 2 dl sukker til å rulle bollene i
  • 2 dl lemon curd til å fylle bollene

Marengs:

  • 2 stk. eggehvite
  • 1 klype liten salt
  • 150 g sukker

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Deilige berlinerboller fylt med syrlig lemon curd og toppet med luftig marengs - dette er bakverket for deg som liker å imponere! Fyll de gjerne med en ekstra god hjemmelaget lemon curd - for å virkelig lage den ultimate komboen av søtt og syrlig. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 15 boller.

Deig:

  • 100 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 30 g gjær
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl melk

Til fritering, fyll og pynt:

  • 1,5 l frityrolje
  • ca. 2 dl sukker til å rulle bollene i
  • 2 dl lemon curd til å fylle bollene

Marengs:

  • 2 stk. eggehvite
  • 1 klype liten salt
  • 150 g sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

Fylte berlinerboller

Berlinerboller med lemoncurd og marengs

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB14 19.06.2025 14:43:53