Berlinerboller med lemoncurd og marengs

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Deilige berlinerboller fylt med syrlig lemon curd og toppet med luftig marengs - dette er bakverket for deg som liker å imponere! Fyll de gjerne med en ekstra god hjemmelaget lemon curd - for å virkelig lage den ultimate komboen av søtt og syrlig. 

Ingredienser

porsjoner

Deig:

  • 100 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 30 g gjær
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl melk

Til fritering, fyll og pynt:

  • 1,5 l frityrolje
  • ca. 2 dl sukker til å rulle bollene i
  • 2 dl lemon curd til å fylle bollene

Marengs:

  • 2 stk. eggehvite
  • 1 klype liten salt
  • 150 g sukker

Slik gjør du

bar

bar