BBQ-koteletter med maissalsa
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Koteletter er populært på grillen, og denne oppskriften kan du bruke på både sommerkoteletter, nakkekoteletter og vanlige svinekoteletter. Litt god bbq-saus gir kotelettene et ekstra løft, og den spennende maissalsaen er perfekt tilbehør.
Ingredienser
porsjoner
Maissalsa:
-
350 g hermetiske maiskorn -
0,5 stk. rødløk -
1 stk. rød chili -
0,5 potte frisk koriander -
1 båt hvitløk -
1 ss flytende honning -
2 stk. tomat -
2 ss olivenolje -
saft av
0,5 stk. lime
Koteletter
-
4 stk. kotelett av svin -
1 dl bbq-saus -
1 stk. avokado
Slik gjør du
Skjær maiskornene av kolben eller hell hermetiske maiskorn i et dørslag og la dem renne godt av seg.
- Finhakk løk, chili, tomat og koriander. Bland med mais.
- Rør inn honning og olivenolje. Smak til med limesaft og litt salt og pepper.
- Tørk av kotelettene med litt kjøkkenpapir.
- Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene, slik at du unngår at de krøller seg under grilling.
- Pensle kotelettene med litt olje på begge sider. Krydre med litt salt og pepper.
- Grill kotelettene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem over på indirekte varme når de har fått fin grillfarge. Pensle med bbq-saus når kotelettene begynner å bli ferdige.
Server kotelettene med maissalsa, avokado, frisk koriander og mer bbq-saus.