BBQ-koteletter med maissalsa

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Koteletter er populært på grillen, og denne oppskriften kan du bruke på både sommerkoteletter, nakkekoteletter og vanlige svinekoteletter. Litt god bbq-saus gir kotelettene et ekstra løft, og den spennende maissalsaen er perfekt tilbehør.

Ingredienser

porsjoner

Maissalsa:

  • 350 g hermetiske maiskorn
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss flytende honning
  • 2 stk. tomat
  • 2 ss olivenolje
  • saft av 0,5 stk. lime

Koteletter

  • 4 stk. kotelett av svin
  • 1 dl bbq-saus
  • 1 stk. avokado

Slik gjør du

Skjær maiskornene av kolben eller hell hermetiske maiskorn i et dørslag og la dem renne godt av seg.

  1. Finhakk løk, chili, tomat og koriander. Bland med mais.
  2. Rør inn honning og olivenolje. Smak til med limesaft og litt salt og pepper.
  3. Tørk av kotelettene med litt kjøkkenpapir.
  4. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene, slik at du unngår at de krøller seg under grilling.
  5. Pensle kotelettene med litt olje på begge sider. Krydre med litt salt og pepper. 
  6. Grill kotelettene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem over på indirekte varme når de har fått fin grillfarge. Pensle med bbq-saus når kotelettene begynner å bli ferdige.

Server kotelettene med maissalsa, avokado, frisk koriander og mer bbq-saus.