Banankake i langpanne

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en saftig og aromatisk kake med god holdbarhet av overmodne bananer som ligger igjen på fruktfatet. De er fulle av smak av sødme, og perfekt egnet til baking. Med deilig sjokoladeglasur på toppen gjør kaken lykke på kakebordet.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g mykt smør
  • 500 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 1 l hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 6 stk. banan (godt modne)
  • 5 dl gresk yoghurt eller rømme

Sjokoladeglasur:

  • 100 g mykt smør
  • 500 g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 3 ss sterk kaffe
  • 1 stk. eggeplomme

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C og legg bakepapir i en langpanne (ca 30x40 cm).
  2. Visp smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hvert egg. Sikt mel, vaniljesukker og natron.
  3. Mos bananene godt med en gaffel eller i hurtigmikser. La maskinen gå på lav hastighet og bland vekselvis mel, bananer og yoghurt i røren. Øk hastigheten og visp godt i ett minutt.
  4. Hell røren i langpannen og jevn ut overflaten.
  5. Stek på nederste rille i ovnen i 55-60 minutter. Sjekk med en trepinne at kaken er ferdig stekt.
  6. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl helt på rist.
  7. Visp sammen smør, melis, kakao, kaffe og eggeplomme til en glasur. Smør glasuren på kaken når den er kald.

Har du lyst til å lage bananbrød? Bananbrød med smør og pålegg, for eksempel hvitost eller brunost, smaker godt. Du kan også spise bananbrødet som det er.