Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt rabarbra med marengs

Bakt rabarbra med marengslokk

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,5 ss maisenna
  • 5 stk. eggehvite
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 400 g sukker
  • 1 ss melis
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En av barndommens enkle gleder var en stilk rabarbra og et eggeglass med sukker. Så surt! Så søtt! Og så godt! Denne desserten er en hyllest til rabarbra og enkle gleder.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,5 ss maisenna
  • 5 stk. eggehvite
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 400 g sukker
  • 1 ss melis

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server rabarbradesserten varm eller lun, gjerne med is, pisket krem eller iskald yoghurt naturell.

Eggeplommene kan du bruke i en god hjemmelaget eggekrem eller vaniljesaus, eller hva med å lage hjemmelaget is?
 
Buk resten av sitronen til å sette smak på vannet: Skjær vekk det meste av det hvite på sitronen, kutt den i biter og ha den i en mugge kaldt vann. Tilsett noen mynteblader og sett i kjøleskapet, så har du forfriskende smaksatt vann.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 15.07.2024 14:24:37