Bakt potet med langtidskokt høyrygg
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Du får den på gatekjøkken, hjemme hos mamma og på gourmetrestauranter: bakt potet er og blir en favoritt. Her har du luksusvarianten med høyrygg som langtidskoker til det blir skikkelig mørt og godt. Topp med litt ekstra rømme, vårløk og sprø tortillachips. Dette blir next level!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
300 g benfri høyrygg av storfekjøtt -
0,5 stk. løk -
1 båt hvitløk -
1 ss smør eller nøytral olje til steking -
1 ss tomatpuré -
0,5 ts chilipulver -
0,5 ts malt spisskummen -
1 boks hakkede tomater -
1 dl kjøttkraft eller buljong (vann + terning) -
1 boks chilibønner -
ca.
15 g mørk kokesjokolade -
ca.
0,5 ts brunt sukker
Bakepotet:
-
4 stk. bakepotet -
4 ss nøytral olje -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper
Topping:
-
2 ss smør -
4 ss revet ost -
4 ss lettrømme -
4 stk. vårløk -
0,5 potte frisk koriander -
100 g tortillachips