Bakt potet med kylling og bacon
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Du kan fylle poteten med hva du vil, som kryddersmør, hvitløksmør, rømme, mais, skinke og ost. Eller som vi har gjort her med velsmakende kremet kylling og sprøtt bacon.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. bakepotet -
200 g skiver bacon -
2 ss nøytral olje , til steking
Kyllingblanding:
-
1 bunt vårløk -
3 dl crème fraîche orginal, 35 % -
2 ss grov dijonsennep -
2 stk. grillet kyllinglår -
1 ss hakket frisk gressløk
Slik gjør du
- Sett bakepotetene i en ildfast form eller på et stekebrett og bak dem i ovnen på 220 °C i ca. 50 minutter (tiden varierer etter størrelsen på potetene). Sjekk med en skarp kniv om de er ferdige.
- Rens kyllinglårene for skinn og ben. Finhakk kjøttet.
- Skjær bacon i små biter og stek i varm panne med halvparten av oljen. Legg baconet på papir for avrenning. Fres vårløk raskt i resten av oljen til den er myk. Tilsett crème fraiche og sennep, og la det småkoke til det begynner å tykne. Rør inn kyllingkjøttet.
- Skjær et kryss i potetene. Klem litt på dem og ha i kyllingblandingen. Topp med sprøstekt bacon og gressløk.