Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Birria taco

Ingredienser

6  porsjoner
  • ca. 1 kg benfri høyrygg av storfekjøtt , bog eller oksehaler
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • ca. 1,5 l oksekraft , eventuelt vann + buljongterning
  • 3 stk. laurbærblad

Chilipuré:

  • 4 stk. guajillo chili
  • 4 stk. ancho chili
  • 2 stk. chili de arbol
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 ts meksikansk tørket oregano
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 2 ts korianderfrø
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 boks hermetiske cherrytomater (á 400 g)
  • 2 ts hvitvin- eller eplecidereddik

Til servering:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 potte finhakket frisk koriander
  • ca. 20 stk. maistortilla eller hvetetortilla
  • 300 g revet mozzarella
  • 2 stk. lime
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Birria taco! Denne trendy tacoretten med langtidskokt storfekjøtt, full av meksikanske smaker, er både cheezy, saftig og utrolig digg!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • ca. 1 kg benfri høyrygg av storfekjøtt , bog eller oksehaler
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • ca. 1,5 l oksekraft , eventuelt vann + buljongterning
  • 3 stk. laurbærblad

Chilipuré:

  • 4 stk. guajillo chili
  • 4 stk. ancho chili
  • 2 stk. chili de arbol
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 ts meksikansk tørket oregano
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 2 ts korianderfrø
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 boks hermetiske cherrytomater (á 400 g)
  • 2 ts hvitvin- eller eplecidereddik

Til servering:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 potte finhakket frisk koriander
  • ca. 20 stk. maistortilla eller hvetetortilla
  • 300 g revet mozzarella
  • 2 stk. lime

Slik gjør du

Tradisjonelt lages Birria taco med geit, men vi har valgt å bruke storfe. Du kan også bruke lammekjøtt eller sau om du ønsker. Vi har lagd retten med høyrygg, men du kan gjerne bruke bog eller oksehaler. Beregn litt mer kjøtt dersom du bruker en stykningsdel med bein. 

Følg samme fremgangsmåte som med storfe, men beregn lenger koketid. Bruk geitekjøtt med bein. Avhengig av størrelsen på bitene, bør kjøttet få putre i 4,5-5 timer. Det er ferdig når kjøttet er mørt, og lett løsner fra beinet og kan rives i biter.

trinn du kan merke av
Birria taco trinnbilder
Birria taco trinnbilder

I oppskriften brukes 3 ulike typer chili, som hver av dem bidrar med ulike smaker. De tørkede chiliene får du tak i på spesialbutikker med meksikanske produkter, eller på internett. Du kan til nød erstatte dem med vanlig chili, men smaksbildet vil bli et ganske annet. Juster i såfall mengden slik at du ikke får en veldig sterk gryte. Ha også i røkt paprika for å få frem litt røkt smak.

Birria taco trinnbilder
Birria taco trinnbilder
Birria taco trinnbilder

Sett sammen en Birria taco:  

Birria taco trinnbilder

Bruk små maislefser eller hvetetortilla. Får du ikke tak i kan du stikke ut 2-3 små lefser av en større tortillalefse. Ofte serveres Birria taco'en i doble lefser, dvs. at du først dypper en lefse, steker den, legger på ost, dypper en ny lefse som du legger over, og deretter fyller med kjøtt. En fordel vil være at lefsene holder fyllet lettere på plass, men du må da altså beregne dobbel mengde lefser. 

Birria taco trinnbilder

Birria taco

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Alt blir bedre med

Podcast-episode: Taco 2.0 med birria tacos og carnitas

Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB15 17.06.2024 15:11:25