Ytrefilet av lam med piperade

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Piperade er en fransk grønnsaksrett av paprika, ikke ulikt klassikeren ratatoille. Den aromatiske søtsmaken i paprikaen passer ypperlig sammen med lammefilet. Her har du saus og grønnsakrett i ett!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Piperade:

  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 stk. gul paprika i biter
  • 1 stk. rød paprika i biter
  • 1 stk. rødløk i båter
  • 3 stk. tomat i båter
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl lammekraft eller buljong
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

Potetmos eller salat smaker godt til.

Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.