Ytrefilet av lam med piperade

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Piperade er en fransk grønnsaksrett av paprika, ikke ulikt klassikeren ratatoille. Den aromatiske søtsmaken i paprikaen passer ypperlig sammen med lammefilet. Her har du saus og grønnsakrett i ett!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Piperade:

  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 stk. gul paprika i biter
  • 1 stk. rød paprika i biter
  • 1 stk. rødløk i båter
  • 3 stk. tomat i båter
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl lammekraft eller buljong
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Brun kjøttet raskt i en stekepanne og krydre med salt og kvernet pepper.
  2. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og etterstek i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til termometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter.
  3. Varm opp olje og surr tomatpuré, grønnsaker og krydder til alt er mykt og blankt. Tilsett vin og kraft, og kok opp. Smak til piperaden med salt og pepper.
  4. Skjær kjøttet i biter eller skiver på skrå og server med piperade. 

Potetpuré eller salat smaker godt til.

Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.