Ytrefilet av lam med piperade
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Piperade er en fransk grønnsaksrett av paprika, ikke ulikt klassikeren ratatoille. Den aromatiske søtsmaken i paprikaen passer ypperlig sammen med lammefilet. Her har du saus og grønnsakrett i ett!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av lam -
1 ts salt -
1 ts pepper
Piperade:
-
2 ss nøytral olje -
2 ss tomatpuré -
1 stk. gul paprika i biter -
1 stk. rød paprika i biter -
1 stk. rødløk i båter -
3 stk. tomat i båter -
4 båter finhakket hvitløk -
2 ss finhakket frisk rosmarin -
1 dl hvitvin -
1 dl lammekraft eller buljong -
1 ts salt -
1 ts pepper
Slik gjør du
Potetmos eller salat smaker godt til.
Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.