Ytrefilet av lam med piperade
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Piperade er en fransk grønnsaksrett av paprika, ikke ulikt klassikeren ratatoille. Den aromatiske søtsmaken i paprikaen passer ypperlig sammen med lammefilet. Her har du saus og grønnsakrett i ett!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av lam -
1 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss margarin eller olje til steking
Piperade:
-
2 ss nøytral olje -
2 ss tomatpuré -
1 stk. gul paprika i biter -
1 stk. rød paprika i biter -
1 stk. rødløk i båter -
3 stk. tomat i båter -
4 båter finhakket hvitløk -
1 dl hvitvin -
1 dl lammekraft eller buljong -
2 ss finhakket frisk rosmarin -
1 ts salt -
1 ts pepper
Slik gjør du
- Brun kjøttet raskt i en stekepanne og krydre med salt og kvernet pepper.
- Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og etterstek i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til termometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter.
- Varm opp olje og surr tomatpuré, grønnsaker og krydder til alt er mykt og blankt. Tilsett vin og kraft, og kok opp. Smak til piperaden med salt og pepper.
- Skjær kjøttet i biter eller skiver på skrå og server med piperade.
Potetpuré eller salat smaker godt til.
Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.
Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.