Vitello tonnato

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vitello tonnato - perfekt stekt kalvekjøtt i tynne, tynne skiver servert med en nydeilg tunfisksaus - er en av det italienske kjøkkens mest kjente retter. Kalv kan være vanskelig å få tak i, så vi har valgt å bruke et stykke ytrefilet av okse når vi har gjenskapt denne tradisjonsrike retten.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g ytrefilet av kalv eller storfe
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 50 g ruccula

Tunfisksaus:

  • 2 stk. eggeplomme
  • saft av 0,25 stk. ca. sitron
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 1 ss kapers
  • 1 boks hermetisk tunfisk i olje á 185 g
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

Legg opp kjøttet på et fat eller fordel det på tallerkener sammen med tunfisksausen og frisk ruccula. Server med en gang. 

bar