Urtestekt kalkunbryst
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helstekt kalkunfilet er nydelig mat til jul, nyttår og andre fester. Skjær den stekte kalkunfileten i pene skiver og server den med deilige aspargesbønner og rød grønnkål.
Ingredienser
porsjoner
Urtestekt kalkunbryst:
-
1200 g kalkunfilet med skinn -
3 ss olivenolje -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ss hakket frisk rosmarin -
1 ss hakket frisk timian -
1 ss hakket frisk estragon -
1 ss hakket frisk kruspersille
Fløtesaus:
-
ca.
1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) eller hønsebuljong -
1 dl sherry -
5 ss hvetemel -
3 dl kremfløte eller matfløte -
ca.
4 dråper sukkerkulør (til fin farge) -
1 ss dijonsennep -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Aspargesbønnesalat:
-
250 g aspargesbønner -
0,5 pk rød grønnkål -
1 pk sukkerertspirer -
2 dl hakkede mandler
Slik gjør du
- Legg kalkunfileten i en ildfast form eller langpanne. Dryss olivenolje, salt, pepper og hakkede urter over fileten og stek den i ovn på 180 °C i ca. 50 minutter eller til steketermometeret viser 68 °C. La kalkunbrystet hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp.
- Kok opp kraft eller hønsebuljong og sherry i en kjele.
- Rist hvetemel og vann i et glass til en meljevning, og spe i sausen under omrøring. Kok sausen i ca. 10 minutter. Ha i fløte og kok ytterligere noen minutter. Juster fargen med litt sukkerkulør og smak til med sennep, salt og pepper.
- Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i to minutter. Skyll dem godt etter at de er ferdig kokt.
- Skjær kalkunfileten i skiver.
- Vend aspargesbønner, grovhakket grønnkål og sukkerertspirer i stekesjyen fra kalkunen. Dryss mandler over før servering.