Urtepanert entrecôte med ovnsbakt fennikel
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Entrecôte er den saftigste og mest smakfulle biffen fordi den har godt med isprengt fett. De største og feteste er de beste! Ovnsbakt fennikel og pistou er smaksrikt tilbehør som "matcher" det kraftige kjøttet godt.
Ingredienser
porsjoner
-
4 skiver entrecôte av storfe -
2 ss tørkede urter (timian, oregano og rosmarin eller pizzakrydder) -
2 ss griljermel
Ovnsbakt fennikel:
-
2 stk. fennikel -
2 ss olivenolje -
8 skiver bacon -
3 ss smør til steking
Pistou:
-
1 potte frisk basilikum -
4 båter hvitløk -
120 g revet parmesan -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Lag pistou ved å blande basilikum og hvitløk i en matprosessor, tilsett olje i en tynn stråle under kjøring. Rør inn parmesan til slutt.
- Del fenikkel i fire båter. Legg dem i ildfast form, hell over olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i ovn på 225 °C i ca. 25 minutter.
- Bland tørkede urter og griljermel. Vend biffene i blandingen og stek dem i varm panne med smør, ca. 3 minutter på hver side.
- La biffene hvile mens du steker bacon i en tørr stekepanne.
Legg biffene på tallerkener sammen med ovnsbakt fenikkel, baconskiver og pistou. Server for eksempel med løkstekt ris ved siden av.