Tiramisu laget på sukkerbrød
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
I Italia lages tiramisu med søte fingerkjeks. De er faktisk svært lik sukkerbrød på smak, så det er en god erstatning. Dette er en herlig dessert for voksne - godt dynket som den er med både marsalavin og konjakk.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1 stk. sukkerbrødbunn
Dynking:
-
1 dl sterk kaffe -
1 dl marsalavin (sherry eller portvin) -
ca.
1 ss kakaopulver
litt revet sjokolade på toppen
Ostekrem:
-
4 stk. gelatinplater -
6 stk. egg -
1,5 dl melis -
250 g mascarponeost eller kremost naturell -
ca.
3 ss konjakk -
revet skall av ca.
0,25 stk. appelsin -
revet skall av ca.
0,25 stk. sitron -
0,5 dl kokende vann
Slik gjør du
- Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
- Pisk eggedosis av eggeplommmer og melis. Bland inn mascarponeost, konjakk og revet appelsin- og sitronskall.
- Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring.
- Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter.
- Legg biter av dynket sukkerbrød, ostekrem og kakaodryss lagvis. Pynt med kakao og sjokolade på toppen. La desserten stå kjølig og trekke en stund før servering.
Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle. Se også oppskriften vår på tiramisu med fingerkjeks.