Tiramisu laget på sukkerbrød

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

I Italia lages tiramisu med søte fingerkjeks. De er faktisk svært lik sukkerbrød på smak, så det er en god erstatning. Dette er en herlig dessert for voksne - godt dynket som den er med både marsalavin og konjakk.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. sukkerbrødbunn

Dynking:

  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 dl marsalavin (sherry eller portvin)
  • ca. 1 ss kakaopulver

litt revet sjokolade på toppen

Ostekrem:

  • 4 stk. gelatinplater
  • 6 stk. egg
  • 1,5 dl melis
  • 250 g mascarponeost eller kremost naturell
  • ca. 3 ss konjakk
  • revet skall av ca. 0,25 stk. appelsin
  • revet skall av ca. 0,25 stk. sitron
  • 0,5 dl kokende vann

Slik gjør du

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Pisk eggedosis av eggeplommmer og melis. Bland inn mascarponeost, konjakk og revet appelsin- og sitronskall.
  3. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring.
  4. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter.
  5. Legg biter av dynket sukkerbrød, ostekrem og kakaodryss lagvis. Pynt med kakao og sjokolade på toppen. La desserten stå kjølig og trekke en stund før servering.
Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle. Se også oppskriften vår på tiramisu med fingerkjeks.