Ingredienser

6  porsjoner

Maisbrød:

  • 5 dl maismel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 5 dl skummet kulturmelk
  • ca. 30 g smør

Nøtte-salsa:

  • 100 g pecannøtter
  • 100 g pistasjnøtter
  • 100 g pinjekjerner evt. bruk de nøttene du selv ønsker
  • 100 g svisker
  • 100 g aprikos
  • 100 g tørkede dadler evt. bruk de fruktene du selv ønsker
  • 150 g smør
  • 3 ss soyasaus
Del

Thanksgivingkalkun med nøtter og cornbread

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stor, helstekt kalkun står sentralt i den amerikanske thanksgivingfeiringen. Vi feirer i litt mindre målestokk og lager et smakfullt måltid av kalkunfilet med tilbehør laget av de tradisjonelle råvarene.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

Maisbrød:

  • 5 dl maismel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 5 dl skummet kulturmelk
  • ca. 30 g smør

Nøtte-salsa:

  • 100 g pecannøtter
  • 100 g pistasjnøtter
  • 100 g pinjekjerner evt. bruk de nøttene du selv ønsker
  • 100 g svisker
  • 100 g aprikos
  • 100 g tørkede dadler evt. bruk de fruktene du selv ønsker
  • 150 g smør
  • 3 ss soyasaus

Slik gjør du

  1. Bland mel, bakepulver, natron og salt til maisbrød i en stor bolle. Tilsett egg, skummet kulturmelk og smør. Rør alt sammen til en løs deig.
  2. Smør en 1 1/2 liters brødform og fyll den med deigen. Stek brødet ved 180 °C i 35 minutter eller til det er svakt gyllent. Avkjøl. Du kan også steke brødet i små porsjonsformer.
  3. Gni inn kalkunfileten med olje, salt og pepper. Stek den i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter.
  4. Finhakk nøtter og frukt. Ha alt i en kjele med smør. La det stå og surre i ca. 10 minutter og smak til med soyasaus til slutt.

Server kalkunen sammen med cornbread og nøttesalsa.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant